Mobility

Veurne, Fluvius en WVI starten proefproject met dynamische verlichting op Veurnse Suikersite

Veurne, netbedrijf Fluvius en WVI starten vanaf juli een proefproject waarmee ze de impact van openbare verlichting op de plaatselijke fauna willen onderzoeken. Dat loopt via een proefopstelling in de Brikkerijstraat, die dwars doorheen het natuurgebied Suikerwater loopt.

Europees project Transmobil uit de startblokken

Werk maken van betere mobiliteit in de Frans-Vlaamse grensregio: dat is de ambitie van het Europese project Transmobil. Dat ging op 1 januari 2018 van start in het programma Interreg V France - Wallonie - Vlaanderen.

Verbod op zwaar verkeer in dorpskernen loont

De gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout werken sinds april 2017 samen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren. Met succes blijkt na een eerste evaluatie.

Zwaar verkeer gezamenlijk aangepakt

De gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout hebben een gezamenlijk initiatief genomen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren.

Bedrijventerrein Heernisse Diksmuide in een nieuw kleedje

WVI en de stad Diksmuide hebben vandaag de nieuwe bewegwijzering op het bedrijventerreinen Heernisse in Diksmuide onthuld. Deze officiële ingebruikname sluit meteen ook de laatste fase van de herontwikkeling van het bedrijventerrein af.

WVI investeert mee in aanleg 3A-knooppunt

Vanaf volgend jaar wordt de verkeerssituatie rond de nieuwe campus van ziekenhuis AZ Delta grondig aangepakt. De herinrichting van het verkeersknooppunt N36-Kwadestraat - dat de naam 3A-knooppunt zal dragen - is een gezamenlijk project van de stad Roeselare, het Agentschap Wegen en Verkeer én een aantal private partners waaronder WVI.

SMART: een Europees project voor de Westhoek mobiliteitsvisie

In samenwerking met Westhoekoverleg heeft WVI een mobiliteitsvisie voor de regio Westhoek opgemaakt. Beide organisaties zoeken ook naar extra middelen om de visie te realiseren. Sinds het najaar van 2013 werden mogelijkheden onderzocht in het Interreg VB programma Noordwest-Europa.

Herinrichting dorpskern Moorslede met aandacht voor de mobiliteit

Eén van de prioriteiten van de gemeente Moorslede voor de komende jaren is de herinrichting van de dorpskern van Moorslede. Bij deze herinrichting is het de bedoeling dat de dorpskern opnieuw een aangename ontmoetingsruimte wordt. 

Plannen voor logistiek platform Roeselare-Izegem

De provincie West-Vlaanderen en wvi hebben een potentieanalyse laten uitvoeren voor de ontwikkeling van de bedrijventerreinen Schaapbrugge (Roeselare) en Sasbrug (Izegem) tot een geïntegreerd multimodaal logistiek platform. In dat kader werden onder meer de exportstromen van de diepvriesgroente-industrie geanalyseerd. 

Minister Ceyssens keurt subsidiedossiers Suikerfabriek Veurne en Ieperleekanaal Ieper goed

Minister Ceyssens heeft zowel het subsidiedossier voor het studiewerk en procesbegeleiding van de reconversie van de suikerfabriek Veurne, als voor het reconversieproject Ieperleekanaal te Ieper goedgekeurd. Beide dossiers worden voor 40% gesubsidieerd.

Subscribe to Mobility