22/09/2022

Wil je als lokaal bestuur ook een positieve fietscultuur bij scholieren stimuleren? Hen aanmoedigen meer op de fiets te springen? En zo in 1 klap inzetten op actieve mobiliteit, een veiligere schoolomgeving en een kindvriendelijke gemeente?

Slimme fietsregistratietools kunnen meer kinderen op de fiets krijgen. Gemeenten waar al zo’n fietsregistratiesysteem wordt gebruikt, registreren tot 50% meer kinderen dat naar school fietst (of stapt). De meeste registratietools bestaan uit een chip of tag die aan de fiets of boekentas wordt bevestigd of uit een slimme fietslamp. Zodra een kind op school aankomt, wordt de chip geregistreerd door de scanner aan de schoolpoort of de GPS-locatie. Meestal wordt daar een incentive-programma aan gekoppeld: elke registratie levert punten op, die kinderen dan kunnen inruilen voor een beloning, bijvoorbeeld bij lokale handelaars, bij het zwembad, de kermis, … Uiteraard kan het systeem ook worden gebruikt voor kinderen die te voet naar school gaan.

WVI organiseerde een aankoopcentrale met verschillende aanbieders. Dat vergemakkelijkt de keuze voor onze gemeenten, verlaagt de instapdrempel en garandeert optimale prijscondities.

Meer weten? 

Bijkomende informatie kan je opvragen via mobiliteit [at] wvi.be

Margo Swerts
Margo Swerts
Expert mobiliteit

Labels

Labels