03/05/2017

WVI maakt met Ovenhoek nieuwe bedrijvigheid mogelijk in Roeselare

WVI heeft samen met de Stad Roeselare de officiële opening van het bedrijventerrein Ovenhoek gevierd in aanwezigheid van de toekomstige ondernemers. De infrastructuurwerken van het 18 hectare groot gebied werden in 2016 afgerond met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Sinds de lancering van de verkoop in de zomer van 2016 werden reeds 16 percelen verkocht en weldra starten de eerste bouwwerken. Het bewijs dat Roeselare een belangrijke regionale voortrekker is waar ondernemen en vernieuwen centraal staan.

Het gemengd regionaal bedrijventerrein Ovenhoek Zone C is gelegen ten westen van de Stad Roeselare en toegankelijk via de Oostnieuwkerksesteenweg. De toegelaten activiteiten variëren van productie, opslag en onderzoek tot groothandel. WVI biedt de kandidaat-koper een kavel op maat van zijn bedrijf aan. Deze individuele aanpak, in combinatie met een kwalitatieve ontwikkeling en een kostprijs gebaseerde verkoopprijs, maakt het een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe bedrijven. Bovendien verleent WVI gratis advies aan de bedrijven voor de bouwplannen en wordt via parkmanagement de collectieve bewegwijzering en groenonderhoud op het terrein voorzien.

De interesse is groot. 16 percelen werden reeds verkocht en weldra starten ook de eerste bouwwerken. Na da aanleg van de infrastructuur (wegenis- en rioleringswerken) en de groenzones is er netto 12,4 hectare beschikbaar voor bedrijvigheid. WVI investeerde in totaal 9 miljoen euro in de realisatie van het bedrijventerrein. De verkoopprijs bedraagt € 90/m² à € 100/m².

Momenteel is er nog 4,37 hectare beschikbaar. Er zijn reeds gesprekken lopende met 10 bedrijven. De tweede fase van deze ontwikkeling is Zone D. Deze zone bevindt zich langs de overzijde van de Oostnieuwkerksesteenweg die ook als ontsluiting voor de glastuinbouwzone zal worden gebruikt. Hiervoor heeft WVI een bouwaanvraag ingediend. De infrastructuurwerken zullen na de zomer worden opgestart. Zo wordt nog eens ongeveer 3 hectare ontwikkeld voor nieuwe bedrijvigheid.

Ter bevordering van het woon-werkverkeer werd een vrijliggend fietspad doorheen het bedrijventerrein aangelegd. Een opvallende nieuwigheid is de integratie van een warmtenet onder het fietspad in samenwerking met MIROM. Zo heeft een bedrijf de keuze om aan te sluiten op het warmtenet in plaats van het aardgasnet. Hierbij wordt de restwarmte van de verbrandingsoven ingezet in het productieproces en/of de gebouwenverwarming.

Het bedrijventerrein Ovenhoek wordt omgeven door een groene bufferzone. Om de kwaliteit van de openbare groenzones te waarborgen, wordt het onderhoud en het beheer nauwgezet opgevolgd door de WVI-parkmanagers. Zij vormen het centraal aanspreekpunt voor de bedrijven. Toekomstige eigenaars van een bouwkavel dragen bij in de kosten van het onderhoud van deze openbare groenzones. Om te voorkomen dat de bijkomende verharding van het bedrijvenpark tot wateroverlast zal leiden, worden er voldoende gemeenschappelijke waterbufferbekkens voorzien.

WVI heeft een lange traditie in het ontwikkelen van bedrijventerreinen op het grondgebied Roeselare. Roeselare-Haven, Beveren-Onledebeek en binnenkort ook Beveren-Krommebeek. Naast de klassieke bedrijventerreinen ontwikkelt WVI ook een specifieke glastuinbouwzone van 35 hectare, gelegen nabij het bedrijventerrein Ovenhoek. Door de tuinbedrijven in de regio Roeselare te clusteren en te voeden met restwarmte van MIROM, worden zowel duurzaamheids- als schaalvoordelen gecreëerd en wordt het imago van Roeselare als tuinbouwregio versterkt. De zone ligt vlakbij de REO-veiling en de verbrandingsoven van de afvalintercommunale MIROM. Momenteel zijn gesprekken lopende met kandidaat-investeerders voor de concrete inrichting van het gebied.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk bouwgrond in regio Roeselare kunnen vrijblijvend contact opnemen met WVI via e-mail ondernemen [at] wvi.be (ondernemen[at]wvi[dot]be) of telefoon 050 36 71 71.