10/01/2017

WVI-koepelproject bedrijventerreinenmanagement goedgekeurd

WVI start begin januari met het koepelproject rond bedrijventerreinmanagement (BTM) voor de gemeenten Beernem, Diksmuide, Izegem, Lichtervelde, Tielt en Zedelgem. Het project van WVI is één van de 22 ingediende voorstellen dat werd goedgekeurd en loopt van 2017 tot 2019.

Het doel is om de samenwerking tussen bedrijven gevestigd op een WVI-bedrijventerrein te stimuleren, en uiteindelijk te verenigen in een bedrijventerreinvereniging. Krachten worden gebundeld op vlak van energie, duurzaam woon-werkverkeer, logistiek, eco-efficiëntie, beeldkwaliteit en duurzame inrichting, beveiliging en verkeersveiligheid.

In 2016 lanceerde het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) een nieuwe oproep om interbedrijfssamenwerking in het kader van bedrijventerreinmanagement te ondersteunen. Zo wordt de aantrekkelijkheid en duurzaamheid van bedrijventerreinen gestimuleerd, evenals kostenbesparingen en een betere dienstverlening in het economisch leven. De uitstraling van een bedrijventerrein is immers van groot belang voor de bedrijven, werknemers en de nabije omgeving. Kwaliteit is daarbij een sleutelfactor, maar kwaliteit moet ook onderhouden worden. Bedrijventerreinmanagement, het duurzaam beheren van bedrijventerreinen, is hiervoor een instrument.

WVI diende samen met de gemeenten Beernem, Diksmuide, Izegem, Lichtervelde, Tielt en Zedelgem een koepelproject in. Met de gemotiveerde en enthousiaste bedrijven en de betrokken gemeente wil WVI bedrijventerreinmanagement introduceren op de betrokken bedrijventerreinen, en uiteindelijk een bedrijventerreinvereniging per gemeente oprichten.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen ondersteunt dit project voor 75%, de resterende 25% wordt verdeeld onder de deelnemende gemeenten en WVI.