06/03/2017

WVI en De Mandel ontwikkelen nieuwe verkaveling in binnengebied Hooglede

WVI en De Mandel slaan de handen in elkaar voor de realisatie van een nieuw woonproject aan de Kleine Stadenstraat te Hooglede. Het gaat specifiek over het binnengebied gelegen tussen de Kleine Stadenstraat en de Oude Rozebekestraat.

Deze gronden liggen vlakbij het centrum en de voetbalvelden aan de Atlantahal. WVI zal in totaal 15 betaalbare bouwkavels realiseren. De Mandel voorziet 61 bijkomende woongelegenheden: 32 huurwoningen, 17 huurappartementen en 12 koopwoningen in verschillende fases.

In 2012 werd het architectenbureau Studio Plus Architecten uit Roeselare aangesteld als architect. Uit deze samenwerking vloeide onderstaande inplanting (cfr. onderstaande visualisaties) waarbij 76 loten worden voorzien met een kwalitatief openbaar domein:

          

De architect heeft gezorgd voor een mooie variatie aan verschillende woningen voor uiteenlopende doelgroepen en gezinssamenstellingen, wat bevorderlijk is voor de sfeer in een nieuwe verkaveling. Elke woning beschikt over een private grote tuin. Er worden voldoende parkeerplaatsen voorzien waarbij de auto het straatbeeld niet zal domineren. Verspreid over de verkaveling worden er zowel carports, garages als parkeerplaatsen voorzien.

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) treedt op als bouwheer voor de infrastructuurwerken van de verkaveling. Bureau Cnockaert uit Wervik werd aangesteld als ontwerper voor de infrastructuurwerken. Zij hebben bijzonder veel aandacht besteed aan de nodige buffering in de nieuwe verkaveling met aandacht voor het hoogteverschil in het terrein. Centraal komt er een groenzone met speeltoestellen.

Enkele visualisaties:

sfeerbeeld        

Kandidaat-kopers voor een sociale bouwkavel kunnen zich nu reeds gratis en vrijblijvend inschrijven bij WVI via volgend inschrijvingsformulier.

Voor meer informatie kan u steeds bij ons terecht - Baron Ruzettelaan 35 - 8310 Brugge | 050 36 71 71 | www.wvi.be. 

Het volledige project zal worden toegelicht tijdens een infovergadering op dinsdag 21 maart 2017 om 20u00 in zaal Den Akker, Oude Rozebekestraat 53A te Hooglede.

Tags