10/03/2017

WVI dient eerste digitale bouwaanvraag in via het omgevingsloket

WVI heeft voor het eerst een digitale bouwaanvraag ingediend via het nieuwe omgevingsloket. De bouwaanvraag heeft betrekking op de afbraak van de site van Rullen en zes aanpalende woningen in de Pontstraat, die allen gelegen zijn binnen de grenzen van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Bootweg in Wervik. Het RUP Bootweg werd eind 2015 goedgekeurd door de gemeenteraad van Wervik en maakt het mogelijk om het reeds bestaande bedrijventerrein met ongeveer 3 hectare uit te breiden. Ongeveer de helft hiervan is bestemd voor watergebonden bedrijvigheid, de overige ruimte kan worden aangewend voor lokale bedrijvigheid.

De site van Rullen is een historisch gegroeid fabriekscomplex in de nabijheid van de Leie. Oorspronkelijk werd het complex gebruikt voor de vervaardiging van brandslangen. De bedrijfsactiviteiten werden in 2006 stopgezet, waarna de fabrieksgebouwen leeg kwamen te staan. Met het oog op de wens van de stad om de site op termijn te integreren met het aanpalende bedrijventerrein, besliste WVI in 2008 om tot aankoop van de gebouwen over te gaan. Na de goedkeuring van het RUP werd ook de verwerving van de woningen in het gebied aangevat. WVI is er in relatief korte tijd in geslaagd om met alle eigenaren tot een akkoord te komen.

Na het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning wenst WVI de nodige werken in 2018 aan te vatten. Vervolgens is het de bedoeling om de bouwrijpe gronden spoedig op de markt te brengen en zodoende ook in Wervik de broodnodige ruimte voor ondernemen te creĆ«ren.  

Bedrijven die interesse hebben om zich op het nieuwe bedrijventerrein te vestigen, kunnen reeds contact opnemen met het infoloket van WVI op 050 36 71 71 of via infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be).