05/07/2016

Stoffelijke overschotten soldaten uit WO I teruggevonden in Diksmuide

Voor het eerst in 64 jaar werden tijdens het archeologisch onderzoek, op gronden van WVI, de stoffelijke overschotten van drie gesneuvelde Belgen en één gesneuvelde Franse soldaat, die deel uitmaakten van het 12e Linieregiment, blootgelegd. De ontdekking is zeer uitzonderlijk. Alles is gevonden in een oud Frans-Belgisch loopgraf nabij de Rijkswachtstraat, te Diksmuide. Er zijn zowel Frans-Belgische als Duitse loopgraven gevonden en verschillende bomkraters. In de 40 proefsleuven op het centrale gedeelte van het veld werden naast de loopgraven uit de eerste Wereldoorlog, eveneens restanten gevonden uit de Middeleeuwen.


WVI zal op deze gronden een nieuwe woonwijk, de verkaveling Tuinwijk, met in totaal 154 kavels realiseren in samenwerking met de Sociale Huisvestingsmaatschappijen De Mandel, IJzer en Zee en een private partner. WVI zal 105 kavels verkopen aan individuele bouwers die met een eigen architect en eigen aannemer een woning kunnen realiseren.

Geïnteresseerden in de aankoop van een lot bouwgrond kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven bij WVI. Voor meer informatie over deze verkaveling en de verkoopsvoorwaarden kan je terecht bij de dienst verkoop van WVI, Baron Ruzettelaan 35, 8310 Brugge (tel. 050-36 71 71 / e-mail: e.vanengelandt [at] wvi.be).

Tags