14/09/2016

Start verkoop bedrijventerreinen Monnikenhoek en Suikerfabriek in Veurne

De verkoopprocedure voor de bedrijventerreinen Monnikenhoek en Suikerfabriek in Veurne wordt binnenkort opgestart. 

Het toekomstig bedrijventerrein Monnikenhoek zal ca 21,4 ha, inclusief wegenis en buffering, ruimte bieden voor regionale bedrijvigheid (percelen > 5000m²). Deze kavels zijn bestemd voor bewerking en verwerking van grondstoffen; productie, bewerking en verwerking van goederen; onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten; logistiek en groothandel; opslag, productie en verwerking in open lucht. Er wordt gestreefd naar een kwalitatief bedrijventerrein met bedrijven die extra aandacht besteden aan de vormgeving van het bedrijfsgebouw. In de zone voor regionale bedrijvigheid is ca 5 ha voorzien voor ruimtebehoevende activiteiten zoals bv afvalverwerking, slibverwerking, aannemers, grondwerkers. 2,5 ha wordt ingericht als architecturale, landschappelijk kwalitatieve zone voor grootschalige kleinhandel en op de resterende 2,9 ha wordt lokale bedrijvigheid (percelen < 5000m²) voorzien. De eerste bouwrijpe percelen worden verwacht tegen de zomer van 2017.

Het bedrijventerrein op de voormalige suikerfabrieksite telt 10,6 ha verkoopbare oppervlakte en is, zoals Monnikenhoek, specifiek geschikt voor regionale bedrijven met een van volgende hoofdactiviteiten: productie, opslag, bewerking en verwerking van goederen en grondstoffen; productie van energie; onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, voedings-en bouwnijverheid. De ontwikkeling gebeurt in meerdere fases, de eerste bouwrijpe percelen uit fase 1 zouden eind 2018 beschikbaar zijn. 

Alle geïnteresseerde bedrijven worden uitgenodigd op woensdag 5 oktober 2016 om 19.30 uur in Furnevent, Albert I-laan 31, Veurne. 
Op dit infomoment wordt alle informatie over de projecten, de planning, de verkoopprijs en de vestigingsvoorwaarden. Het is ook een gelegenheid om vragen of opmerkingen te formuleren. Inschrijven kan via infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) en dit voor 30 september 2016.