12/05/2016

Knotwilgen op bedrijventerrein Monnikenhoek in Veurne krijgen elders tweede leven

Natuurliefhebber Eddy Vandenbouhede  heeft het sublime idee om  de 17 knotwilgen op het bedrijventerrein Monnikenhoek in Veurne te rooien om elders  te planten.  De bomen zijn 90 jaar oud en hebben kruinen tot 3 meter breed. Ze worden uitgegraven met kluit en in Oostduinkerke krijgen ze een nieuwe plaats. De knotwilgen zijn erg waardevol omdat er onder meer steenuilen in broeden, ze zijn ook de thuis van  andere vogels, insecten en planten. 

Het bedrijventerrein Monnikenhoek is gelegen tussen de Proostdijkvaart en de N35 te Veurne. Het bedrijventerrein wordt opgesplitst in twee grote gebieden, gescheiden door de historische site ‘Duyvekot’. Deze historische site is uitgesloten uit de ontwikkeling. Het is een gemengd bedrijventerrein met een totaal te ontwikkelen oppervlakte van 26.8 ha. Er zal ca 21.4ha ontwikkeld worden voor regionale bedrijvigheid (percelen > 5000m²), ca 2.9ha voor lokale bedrijvigheid (percelen < 5000m²) en 2.5ha voor grootschalige kleinhandel.

De infrastructuurwerken zijn onlangs gestart en zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. De eerste bouwrijpe percelen (links van site Duyvekot) worden verwacht in het voorjaar van 2017. De uitgifte van de percelen wordt in de zomer van 2016 opgestart met een infomoment voor de kandidaat kopers.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk grond kunnen vrijblijvend contact opnemen met het infoloket van WVI – infoloket [at] wvi.be (subject: Bedrijvenpark%20Beveren-Onledebeek) (infoloket[at]wvi[dot]be) of 050 36 71 71.