02/05/2017

Bijkomende ruimte voor regionale bedrijvigheid in Wingene

Ten oosten van het bestaande bedrijventerrein De Hille is een uitbreiding gepland voor regionale bedrijvigheid. Het te ontwikkelen gebied omvat een bruto oppervlakte van ca 14,9 ha.

Het gebied wordt opgesplitst door een zone van ca 2,4 ha voor waterbuffering en groeninkleding. Het meest noordelijke deel van de nieuwe ontwikkeling omvat netto ca 6,4 ha, het meest zuidelijke deel zal netto ca 3,9 ha omvatten.

In het meest noordelijke deel kunnen zich bedrijven vestigen die een ruimtebehoefte hebben van minimum 5.000 m². In deze zone zijn volgende hoofdactiviteiten toegestaan:

  • Productie, opslag en verwerking van goederen
  • Onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten
  • Voorraadbeheer, groepage, fysieke distributie en groothandel

Het meest zuidelijke deel is bestemd voor regionale bedrijven met afvalverwerkende en recyclerende activiteiten en activiteiten met betrekking tot grondverzet.

In het voorjaar 2017 wordt gestart met het archeologisch proefsleuvenonderzoek. Afhankelijk van de resultaten wordt een archeologisch vervolgonderzoek uitgevoerd. De infrastructuurwerken zullen vermoedelijk starten in het voorjaar 2018 zodat na het bouwverlof 2019 bouwrijpe kavels beschikbaar kunnen zijn.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich inschrijven bij WVI via infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of T 050 36 71 71.