10/10/2016

Archeologisch vooronderzoek van start op toekomstig bedrijventerrein in Torhout

WVI staat in voor de realisatie van een ca. 23,5 ha groot bedrijventerrein aan de Roeselaarseweg in Torhout. 

Voorafgaand aan de infrastructuurwerken moet het terrein onderzocht worden op de aanwezigheid van archeologische sporen. Dit gebeurt op voorschrift van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid. Het archeologisch vooronderzoek wordt vanaf 17 oktober  uitgevoerd door AardeWerk (Raakvlak Cel Onderzoek) en zal ca. 2 maanden in beslag nemen. Het onderzoek zelf gebeurt door het trekken van parallelle, continue sleuven in het gebied. De verzamelde gegevens worden vervolgens verwerkt tot een rapport. Als er archeologische sporen aan het licht komen, dan dient er wellicht een vervolgonderzoek uitgevoerd te worden. Pas wanneer de archeologische onderzoeken volledig zijn afgerond, kan gestart worden met de wegenis- en rioleringswerken.

Het nieuwe bedrijventerrein situeert zich ten zuiden van de kern van Torhout, tussen de Roeselaarseweg en de spoorlijn Kortrijk-Brugge. Binnen het terrein zal naast een lokaal bedrijventerrein met kavels die maximum 5.000 m² groot zijn, ook een zone gemengd regionaal bedrijventerrein voor grotere percelen ontwikkeld worden.

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met WVI  via infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of  T 050 36 71 71