Ondernemen

BISEPS & BTM NETWERKEVENT: Hoe beter samenwerken rond hernieuwbare energie?

Binnen het Europees Interreg-project BISEPS (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) bundelen een aantal organisaties hun krachten om bedrijven over de grenzen heen aan te zetten tot minder CO2-uitstoot. Door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen tot een beter klimaat.

Eerste bouwwerken van start op Industriepark Oost in Beernem

WVI en de gemeente Beernem hebben vandaag de ondernemers van het lokaal bedrijventerrein Industriepark Oost verwelkomd tijdens een MEET & GREET ontbijtsessie. Deze 8 hectare extra industriegrond bij het bestaande industriepark zal plaats bieden aan 27 Beernemse ondernemers die zo kunnen uitbreiden of zich moeten herlokaliseren.

Nieuw bedrijventerrein Zone II in Ruiselede geopend

WVI en de gemeente Ruiselede hebben gisteren het tweede lokaal bedrijventerrein van Ruiselede geopend samen met de toekomstige ondernemers. Zone II creëert 10 hectare extra bedrijvigheid in Ruiselede en zal plaats bieden aan 25 bedrijven. De percelen zijn gegeerd, want reeds 80% is verkocht. De max. 5000 m² grote kavels zijn perfect geschikt voor lokale bedrijvigheid.

WVI maakt met Ovenhoek nieuwe bedrijvigheid mogelijk in Roeselare

WVI heeft samen met de Stad Roeselare de officiële opening van het bedrijventerrein Ovenhoek gevierd in aanwezigheid van de toekomstige ondernemers. De infrastructuurwerken van het 18 hectare groot gebied werden in 2016 afgerond met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Bijkomende ruimte voor regionale bedrijvigheid in Wingene

Ten oosten van het bestaande bedrijventerrein De Hille is een uitbreiding gepland voor regionale bedrijvigheid. Het te ontwikkelen gebied omvat een bruto oppervlakte van ca 14,9 ha.

Eerste bedrijfskavels Zone 2 in Ruiselede verkocht

Op donderdag 16 maart zijn de eerste twee akten voor bedrijfskavels op het bedrijventerrein Zone 2 in Ruiselede verleden.

De eigenaars van de eerste percelen zijn  Christiaens Prefab Beton, een bedrijf actief in het verwerken van betonwapening en het produceren van prefabbetonelementen, en bouwbedrijf Provyn – Van Maele.

Bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Fleterna in Vleteren uitverkocht

Met de ondertekening van de laatste 2 akten voor het bedrijfsverzamelgebouw op het bedrijventerrein Fleterna in Vleteren is zijn alle 10 de modules in het bedrijfsverzamelgebouw uitverkocht.

WVI en Veurne kiezen voor innovatief ION voor realisatie WOW-project op Suikerfabriek

WVI en Stad Veurne selecteerden projectontwikkelaar ION om mee te schrijven aan een nieuw verhaal voor de Suikerfabriek-site. Met een totale oppervlakte van 49 ha combineert het binnenstedelijk project drie belangrijke functies: bedrijvigheid (16 ha), natuur (15 ha) en wonen en recreatie (18 ha). Vandaag worden de ambitieuze plannen voorgesteld van het toekomstig woonproject Suikerpark.

Uniek museumstuk Webley revolver overhandigd als startmoment voor de werken van verkaveling Walleghemsgoed - Zonnebeke

Samen met het gemeentebestuur Zonnebeke realiseert WVI de verkaveling Walleghemsgoed. In totaal worden 30 loten bouwgrond voorzien - waarvan 15 voor alleenstaande bebouwing, 14 voor koppelbouw en 1 voor gesloten bebouwing -. Er komt tevens nog een project van de sociale huisvestingsmaatschappij met een 7-tal woningen.

Verkoop kleinhandelszone Monnikenhoek in Veurne

De verkoop van de gronden op het bedrijventerrein Monnikenhoek is volop aan de gang. Momenteel worden de kandidaturen van kandidaat kopers getoetst aan de uitgiftecriteria waarna er percelen kunnen toegewezen worden.

Abonneren op Ondernemen