Ondernemen

BISEPS & BTM NETWERKEVENT: Hoe beter samenwerken rond hernieuwbare energie?

Binnen het Europees Interreg-project BISEPS (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) bundelen een aantal organisaties hun krachten om bedrijven over de grenzen heen aan te zetten tot minder CO2-uitstoot. Door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen tot een beter klimaat.

Duitse Grimme kiest voor WVI-bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare

De Duitse firma Grimme Landmaschinen GmbH & Co. KG vestigt haar Belgische afdeling op het WVI-bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare. De specialist in landbouwmachines voor de aardappel- en bietenteelt wil in december haar intrek nemen in een gloednieuw bedrijfsgebouw.

WVI en Ingelmuster verwelkomen bedrijven Zandberg tijdens meet & greet

De ondernemers van het regionaal bedrijventerrein Zandberg gelegen tussen de Doel- en de Bruggestraat werden gisteren verwelkomd door WVI en de gemeente Ingelmunster tijdens een MEET & GREET in gastbedrijf Casabull. Het bijna 13 hectare groot bedrijventerrein met toegelaten activiteiten zoals productie, opslag en onderzoek kent reeds 12 nieuwe kopers.

EVENT | Transport Bis - 27 juni 2017

Op dinsdag 27 juni 2017 worden de studieresultaten voorgesteld van het project Transport Bis. Deze analyse werd uitgevoerd in het kader van het project Seine-Schelde met als doelstelling het inventariseren van de huidige ruimte aan watergebonden bedrijvigheid alsook de toekomstige vraag, om zo maximaal te kunnen anticiperen op de groei.

Eerste bouwwerken van start op Industriepark Oost in Beernem

WVI en de gemeente Beernem hebben vandaag de ondernemers van het lokaal bedrijventerrein Industriepark Oost verwelkomd tijdens een MEET & GREET ontbijtsessie. Deze 8 hectare extra industriegrond bij het bestaande industriepark zal plaats bieden aan 27 Beernemse ondernemers die zo kunnen uitbreiden of zich moeten herlokaliseren.

Nieuw bedrijventerrein Zone II in Ruiselede geopend

WVI en de gemeente Ruiselede hebben gisteren het tweede lokaal bedrijventerrein van Ruiselede geopend samen met de toekomstige ondernemers. Zone II creëert 10 hectare extra bedrijvigheid in Ruiselede en zal plaats bieden aan 25 bedrijven. De percelen zijn gegeerd, want reeds 80% is verkocht. De max. 5000 m² grote kavels zijn perfect geschikt voor lokale bedrijvigheid.

WVI maakt met Ovenhoek nieuwe bedrijvigheid mogelijk in Roeselare

WVI heeft samen met de Stad Roeselare de officiële opening van het bedrijventerrein Ovenhoek gevierd in aanwezigheid van de toekomstige ondernemers. De infrastructuurwerken van het 18 hectare groot gebied werden in 2016 afgerond met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Bijkomende ruimte voor regionale bedrijvigheid in Wingene

Ten oosten van het bestaande bedrijventerrein De Hille is een uitbreiding gepland voor regionale bedrijvigheid. Het te ontwikkelen gebied omvat een bruto oppervlakte van ca 14,9 ha.

Eerste bedrijfskavels Zone 2 in Ruiselede verkocht

Op donderdag 16 maart zijn de eerste twee akten voor bedrijfskavels op het bedrijventerrein Zone 2 in Ruiselede verleden.

De eigenaars van de eerste percelen zijn  Christiaens Prefab Beton, een bedrijf actief in het verwerken van betonwapening en het produceren van prefabbetonelementen, en bouwbedrijf Provyn – Van Maele.

Bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Fleterna in Vleteren uitverkocht

Met de ondertekening van de laatste 2 akten voor het bedrijfsverzamelgebouw op het bedrijventerrein Fleterna in Vleteren is zijn alle 10 de modules in het bedrijfsverzamelgebouw uitverkocht.

Abonneren op Ondernemen