Alle

BISEPS & BTM NETWERKEVENT: Hoe beter samenwerken rond hernieuwbare energie?

Binnen het Europees Interreg-project BISEPS (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) bundelen een aantal organisaties hun krachten om bedrijven over de grenzen heen aan te zetten tot minder CO2-uitstoot. Door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen tot een beter klimaat.

Eerste bouwwerken van start op Industriepark Oost in Beernem

WVI en de gemeente Beernem hebben vandaag de ondernemers van het lokaal bedrijventerrein Industriepark Oost verwelkomd tijdens een MEET & GREET ontbijtsessie. Deze 8 hectare extra industriegrond bij het bestaande industriepark zal plaats bieden aan 27 Beernemse ondernemers die zo kunnen uitbreiden of zich moeten herlokaliseren.

Vernieuwende WVI wil smart regio's ondersteunen

Ingelmunster - 2017 belooft alvast een boeiend jaar te worden voor WVI. Na de voorzitterswissel in januari, steekt ook de algemene vergadering in een nieuw kleedje. Tijdens het statutaire luik werden het jaarverslag en de financiële resultaten van 2016 goedgekeurd, maar WVI wil haar 54 lokale besturen ook inspireren met nieuwe trends en uitdagingen.

WVI in topvorm

Met het eerste lenteweer keren bij WVI ook de sportieve kriebels terug. 10 medewerkers hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de bekende stratenloop Dwars Door Brugge. Op 24 juni 2017 herhalen we deze sportieve uitdaging tijdens de 1/4 Triatlon van Brugge.

Ervaringsuitwisseling thermografie

See2Do! is een project dat Europese subsidies ontvangt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) via het programma Interreg VA Vlaanderen-Nederland.

Nieuw bedrijventerrein Zone II in Ruiselede geopend

WVI en de gemeente Ruiselede hebben gisteren het tweede lokaal bedrijventerrein van Ruiselede geopend samen met de toekomstige ondernemers. Zone II creëert 10 hectare extra bedrijvigheid in Ruiselede en zal plaats bieden aan 25 bedrijven. De percelen zijn gegeerd, want reeds 80% is verkocht. De max. 5000 m² grote kavels zijn perfect geschikt voor lokale bedrijvigheid.

WVI en gemeente Pittem verwelkomen bewoners Ter Ooigem met BuurtToost

WVI en de gemeente Pittem hebben zaterdag de woonverkaveling Ter Ooigem feestelijk ingehuldigd samen met de buurtbewoners van de Tiengebodenstraat, Oostwijk en Wielewaalstraat. De laatste bouwkavel werd exact een jaar geleden verkocht. Het uitgelezen moment om de nieuwe bewoners van Ter Ooigem officieel te verwelkomen tijdens een feestelijke BuurtToost. 

Vierde Kennisplatform Intergemeentelijke Samenwerking rond 'hoe zorgdiensten in de gemeente verzelfstandigen’

De vierde editie van het Kennisplatform Intergemeentelijke Samenwerking vond plaats op 4 mei 2017 in Jabbeke met als thema ‘hoe zorgdiensten in de gemeente verzelfstandigen’.

WVI maakt met Ovenhoek nieuwe bedrijvigheid mogelijk in Roeselare

WVI heeft samen met de Stad Roeselare de officiële opening van het bedrijventerrein Ovenhoek gevierd in aanwezigheid van de toekomstige ondernemers. De infrastructuurwerken van het 18 hectare groot gebied werden in 2016 afgerond met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Bijkomende ruimte voor regionale bedrijvigheid in Wingene

Ten oosten van het bestaande bedrijventerrein De Hille is een uitbreiding gepland voor regionale bedrijvigheid. Het te ontwikkelen gebied omvat een bruto oppervlakte van ca 14,9 ha.

Abonneren op Alle