Alle

BISEPS & BTM NETWERKEVENT: Hoe beter samenwerken rond hernieuwbare energie?

Binnen het Europees Interreg-project BISEPS (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) bundelen een aantal organisaties hun krachten om bedrijven over de grenzen heen aan te zetten tot minder CO2-uitstoot. Door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen tot een beter klimaat.

INFOMOMENT | Bedrijventerreinen Moerkerkebrug - Moerkerke (Damme)

De verkoopprocedure voor het bedrijventerrein Moerkerkebrug in Moerkerke (Damme) wordt binnenkort opgestart. Het toekomstig bedrijventerrein zal netto ca. 2 ha ruimte bieden voor lokale bedrijvigheid.

PRETTIGE VAKANTIE!

De kantoren van WVI zijn gesloten van maandag 17 juli tot en met vrijdag 28 juli 2017.
 

Energieactieplannen finaal goedgekeurd door Europa

Begin juli werd de 5 duurzame energieactieplannen voor 29 West-Vlaamse gemeenten officieel goedgekeurd door Europa. De plannen bevatten acties die tot en met 2020 moeten worden opgenomen willen ze succesvol de doelstelling ‘20 procent minder CO2-uitstoot’ behalen. Om de twee jaar volgt er een verplichte rapportering aan Europa.

Projectbureau 'Herbestemming Kerken' lanceert vierde oproep

Gemeenten en kerkbesturen kunnen vanaf 15 augustus 2017 opnieuw een aanvraag indienen voor een begeleid haalbaarheidsonderzoek voor de volledige herbestemming of de nevenbestemming van een parochiekerk. Het Projectbureau ‘Herbestemming Kerken’ begeleidt dit traject.

Bioloog Arnout Zwaenepoel te gast bij #Weetikveel met waardevolle wilgenweetjes

Symbool voor liefdesverdriet, woonplaats voor heksen, schorsfluitjes om duivels te verjagen, .. Rond wilgen hangen heel wat mythes en verhalen. Maar het zijn ook gewoon straffe bomen. 

Beluister het volledige fragment op https://radio1.be/waardevolle-wilgenweetjes

Bedrijfsverzamelgebouw als sluitstuk van bedrijventerrein Stegen Akker in Lichtervelde

In Lichtervelde is projectontwikkelaar De Zilverberg bvba gestart met de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Stegen Akker. Het bedrijfsverzamelgebouw vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het bedrijventerrein.

OPROEP TOT KANDIDATUURSTELLING | Concessie voor outdoor (watergebonden) activiteiten

Publieke marktbevragingsprocedure sui generis

Waterbekken Suikerfabriek tijdelijk opengesteld voor waterafname lokale landbouwers

Op vraag van de Provincie West-Vlaanderen stelt WVI het centrale waterbekken op de Suikerfabriek-site aan de Nijverheidsstraat, tegenover het bedrijf Trotec, tijdelijk en gecontroleerd open voor waterafname door landbouwers met een vergunning. 

Toewijzing bouwkavels Heulebrug Fase 2 in Knokke-Heist gestart

In samenwerking met de gemeente Knokke-Heist is WVI gestart met het in optie geven van de 159 betaalbare bouwkavels in de tweede fase van Heulebrug. Via een online platform op de website van WVI kan op de voet gevolgd worden welke bouwkavels reeds in optie werden genomen.

Abonneren op Alle