Alle

BISEPS & BTM NETWERKEVENT: Hoe beter samenwerken rond hernieuwbare energie?

Binnen het Europees Interreg-project BISEPS (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) bundelen een aantal organisaties hun krachten om bedrijven over de grenzen heen aan te zetten tot minder CO2-uitstoot. Door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen tot een beter klimaat.

WVI dient 5 energieactieplannen in bij Europa

In 2015 ondertekenden 29 van de 54 gemeenten-vennoten van WVI het Burgemeestersconvenant met als kers op de taart de goedkeuring van hun duurzame energieactieplannen tijdens de gemeenteraden in december 2016. Zij doorliepen elk een traject waarbij zij intensief werden begeleid door WVI.

Zwaar verkeer gezamenlijk aangepakt

De gemeenten Hooglede, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Roeselare, Staden en Torhout hebben een gezamenlijk initiatief genomen om het doorgaand zwaar vervoer uit hun dorpskernen te weren.

WVI zet mee haar schouders onder eerste Green Deal Gedeelde mobiliteit

Vlaams ministers Joke Schauvliege, Ben Weyts en Bart Tommelein ondertekenden gisteren samen met de initiatiefnemers Autodelen.net, Taxistop, The New Drive en The Shift, de eerste Green Deal in Vlaanderen. De initiatiefnemers van de Green Deal Gedeelde Mobiliteit konden 76 partners waaronder WVI warm maken om, samen met de Vlaamse Overheid, werk te maken van een groeiende gedeelde mobiliteit.

Tweede fase verkaveling Spermalie creëert in Sijsele betaalbare bouwgrond voor energiezuinige woningen

In opdracht van de stad Damme, realiseerde WVI de nieuwe verkaveling  Spermalie in Sijsele met ruimte voor vrijstaande, koppel- en rijwoningen. In 2016 diende de tweede fase van de verkaveling zich aan met de verkoop van 54 nieuwe kavels. De eerste huizen zijn momenteel in aanbouw. Begin maart 2017 zijn er nog 30 kavels te koop.

Eerste bedrijfskavels Zone 2 in Ruiselede verkocht

Op donderdag 16 maart zijn de eerste twee akten voor bedrijfskavels op het bedrijventerrein Zone 2 in Ruiselede verleden.

De eigenaars van de eerste percelen zijn  Christiaens Prefab Beton, een bedrijf actief in het verwerken van betonwapening en het produceren van prefabbetonelementen, en bouwbedrijf Provyn – Van Maele.

Bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Fleterna in Vleteren uitverkocht

Met de ondertekening van de laatste 2 akten voor het bedrijfsverzamelgebouw op het bedrijventerrein Fleterna in Vleteren is zijn alle 10 de modules in het bedrijfsverzamelgebouw uitverkocht.

WVI en Veurne kiezen voor innovatief ION voor realisatie WOW-project op Suikerfabriek

WVI en Stad Veurne selecteerden projectontwikkelaar ION om mee te schrijven aan een nieuw verhaal voor de Suikerfabriek-site. Met een totale oppervlakte van 49 ha combineert het binnenstedelijk project drie belangrijke functies: bedrijvigheid (16 ha), natuur (15 ha) en wonen en recreatie (18 ha). Vandaag worden de ambitieuze plannen voorgesteld van het toekomstig woonproject Suikerpark.

Uniek museumstuk Webley revolver overhandigd als startmoment voor de werken van verkaveling Walleghemsgoed - Zonnebeke

Samen met het gemeentebestuur Zonnebeke realiseert WVI de verkaveling Walleghemsgoed. In totaal worden 30 loten bouwgrond voorzien - waarvan 15 voor alleenstaande bebouwing, 14 voor koppelbouw en 1 voor gesloten bebouwing -. Er komt tevens nog een project van de sociale huisvestingsmaatschappij met een 7-tal woningen.

Verkoop kleinhandelszone Monnikenhoek in Veurne

De verkoop van de gronden op het bedrijventerrein Monnikenhoek is volop aan de gang. Momenteel worden de kandidaturen van kandidaat kopers getoetst aan de uitgiftecriteria waarna er percelen kunnen toegewezen worden.

Abonneren op Alle